Hlavní obsah

V troskách hotelu v Havaně byla nalezena poslední, 45. oběť

Havana

Záchranáři z trosek luxusního hotelu Saratoga na Kubě, který minulý týden zničila exploze, vyprostili ve čtvrtek posledního pohřešovaného. Počet obětí se tak zvýšil na 45, informovala v noci na pátek agentura AFP. Kubánské úřady vyhlásily národní smutek.

Foto: Alexandre Meneghini, Reuters

Následky exploze v hotelu Saratoga v Havaně

Článek

Období smutku, při kterém budou na půl žerdi stažené vlajky, bude ostrovní stát držet 42 hodin, od pátečního úsvitu do sobotní půlnoci.

O poslední oběti informoval novináře velitel kubánských hasičů Luis Carlos Guzmán. Při explozi hotelu v centru Havany zahynulo celkem 45 lidí, včetně čtyř dětí a těhotné ženy. Všechny oběti jsou Kubánci s výjimkou jedné turistky ze Španělska. Podle kubánského ministerstva zdravotnictví byly zraněny desítky osob, 16 z nich je zůstává v nemocnici. Několik z nich je dál v kritickém stavu.

Počet obětí výbuchu plynu v hotelu v Havaně stoupl na 31

Amerika

Podle úřadů výbuch z 6. května způsobil únik plynu při naplňování zásobníků v hotelu. Exploze zdemolovala první čtyři patra šestipodlažní budovy a fasádu, poškozeny byly i budovy v okolí včetně divadla, základní školy a kostela.

Hotel Saratoga byl považován za jedno z nejluxusnějších ubytovacích zařízení ve městě. Postaven byl v roce 1880, kdy sloužil jako obchodní středisko; renovace a přeměny na hotel se dočkal v roce 1933.

V centru Havany explodoval luxusní hotel

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám