Hlavní obsah

V centru Havany explodoval luxusní hotel

Havana
Aktualizováno

Silný výbuch poškodil v pátek hotel Saratoga v centru kubánského hlavního města Havany. Při explozi zemřelo nejméně 22 lidí. Je mezi nimi i těhotná žena a dítě. V nemocnici je 64 zraněných, z toho 14 dětí. Pravděpodobnou příčinou je exploze plynu poté, co začala hořet cisterna s plynem zaparkovaná před hotelem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čtyři mrtví po výbuchu v havanském hotelu SaratogaVideo: Reuters

 
Článek

Hotel Saratoga stojí v jedné z nejrušnějších částí Havany. Podle agentury AFP se jedná o pětihvězdičkový hotel s 96 pokoji. Saratoga byla považována za jedno z nejluxusnějších zařízení v Havaně.

Poslední dva roky byl ale hotel kvůli epidemii koronaviru zavřený. Za pár dní, 10. května, měl být ale znovu otevřen, vyčetla stanice ABC News z jeho facebookových stránek.

Podle agentury EFE z hotelu stoupá hustý dým, který je vidět z většiny hlavního města. Výrazně poničená jsou nižší podlaží hotelu, škody ale vykazují i vyšší patra budovy. V okolí se válí množství trosek.

Podle serveru Cubadebate se na základě výpovědí svědků spekuluje o možném výbuchu plynových láhví jako příčině neštěstí. Úřady však příčinu exploze nekomentovaly, nešlo prý ale o útok.

Foto: Alexandre Meneghini, Reuters

Následky exploze v hotelu Saratoga v Havaně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám