Hlavní obsah

Útočník střílel ze střechy na průvod v Chicagu, šest mrtvých

Chicago
Aktualizováno

V průvodu k oslavám Dne nezávislosti na předměstí Chicaga se v pondělí střílelo. Na místě je šest mrtvých a 31 zraněných, uvedla agentura Reuters s odkazem na místní úřady. Svědci tvrdí, že viděli zakrvácená těla přikrytá dekami. Policie na místě zasahuje, incident označují za aktivní. Útočník je totiž na útěku. Podle všeho střílel na lidi v průvodu ze střechy.

Střelba v ChicaguVideo: AP

 
Článek

Průvod ve městě Highland Park na předměstí Chicaga byl zastaven, když se asi deset minut po jeho začátku ozvala střelba a stovky lidí utíkaly do bezpečí, uvedl list Chicago Sun Times.

Policista Christopher Covelli řekl, že nemůže říct detaily, ale že „střelec střílel ze střechy.” Místo neupřesnil. Jde o bělocha ve věku 18 až 20 let s delšími černými vlasy.

„Slyšel jsem 20 nebo 25 výstřelů, šly rychle po sobě,” popsal obyvatel města Miles Zamerski listu Chicago Sun Times. Další svědek popsal, že slyšel rány nalevo od místa, kde se nacházel, a viděl ženu, jak se skácela k zemi. Mnohá zranění podle záchranářů nevznikla přímo pří střelbě ale při chaosu, který na místě nastal, uvedla CNN.

Na záběrech jsou vidět prázdné židle diváků a opuštěná auta na křižovatkách. Policie vyzvala obyvatele v okolí, aby nevycházeli.

Foto: Lynn Sweet, ČTK/AP

Prázdné židle diváků, kteří chtěli sledovat průvod na předměstí Chicaga. Poté, co se ozvala střelba, se rozutekli.

Podle chicagské televize CBS 2 se lidé rozeběhli poté, co uslyšeli několik hlasitých ran. „Všichni utíkali, schovávali se a křičeli,” řekla digitální producentka CBS 2 Elyssa Kaufmanová, která byla v průvodu.

Úřady oficiálně neohlásily žádné oběti, ale svědci agentuře AP popsali, že viděli zakrvácená těla, která byla zřejmě přikrytá dekami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám