Hlavní obsah

V Peru byla odhalena první lavička Václava Havla v Latinské Americe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

První lavička Václava Havla v Latinské Americe byla ve středu odhalena v peruánské Limě. Nachází se v parku Parque del Libro ve čtvrti Miraflores. Slavnostního odhalení se zúčastnila manželka bývalého českého prezidenta Dagmar Havlová, velvyslanec ČR v Peru Michal Sedláček a starosta Miraflores Luis Molina, uvedlo české ministerstvo zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Václav Havel (ilustrační foto).

Článek

Odhalení památníku zároveň v Limě zahájilo týden Václava Havla, což je série kulturně-společenských akcí na základě tvorby bývalého prezidenta.

Uskuteční se například premiéra divadelní hry Audience, vernisáž výstavy fotografií připomínající Havlův život, politický odkaz i literární dílo nebo promítání filmu Havel.

Foto: Twitter/Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Dagmar Havlová odhalila lavičku Václava Havla v peruánské Limě.

Inaugurace se podle ministerstva zúčastnilo více než 100 hostů, například velvyslanci Jižní Koreje, Maďarska, Mexika, Řecka, zástupci velvyslanců Spojených států, Evropské unie a Polska nebo bývalý peruánský premiér Pedro Cateriano.

„Myšlenky a odkaz Václava Havla mají v dnešní době stejný, ne-li vyšší význam než v době, kdy byly napsány,“ uvedl velvyslanec Sedláček.

Svíčky i povytažené kalhoty. Češi si připomínají Václava Havla

Domácí

„Velvyslanectví ČR v Peru připravilo pro peruánské publikum program, který představí Václava Havla jako disidenta, dramatika i jako prezidenta a obhájce lidských práv,“ dodal Sedláček.

Lavičky Václava Havla jsou na různých místech po světě, například ve Spojených státech, Irsku, Španělsku, Slovensku, Itálii nebo v Izraeli.

Foto: Profimedia.cz

Park Parque del Libro ve čtvrti Miraflores.

Reklama

Výběr článků

Načítám