Hlavní obsah

V Missouri popravili brutálního vraha unesené školačky

Bonne Terre

V americkém státě Missouri popravili ve středu smrtící injekcí muže odsouzeného za znásilnění a vraždu patnáctileté dívky. Soud na poslední chvíli zamítl odvolání obhajoby proti použití smrtícího léku dodaného malou lékárnou, nepodléhající federálnímu dohledu, a nařídil sedmačtyřicetiletého Michaela Taylora popravit.

Foto: ČTK/AP

Odsouzený a popravený Michael Anthony Taylor z Kansas City

Článek

Missouri je dalším z amerických států, který se kvůli neochotě výrobců a prodejců poskytovat farmaka k popravám potýká s nedostatkem látek pro smrtící injekce, protože thiopental je už nedostupný a pentobarbital odmítají distributoři dodávat k popravám.

Taylorovi advokáti argumentovali tím, že malá lékárna, nepodléhající dohledu federálního úřadu pro kontrolu léčiv, může poskytnout smrtící látku, která způsobí jejich klientovi během popravy bolesti a utrpení. Soudci v Missouri však odvolání zamítli. Taylor podle agentury AP během popravy žádné známky bolesti nejevil a samotný akt netrval déle, než je obvyklé.

Taylor spolu se svým kumpánem Roderickem Nunleym unesli v březnu 1989 patnáctiletou Ann Harrisonovou, když ráno čekala před domem na školní autobus. Jeden z nich vyskočil z auta, přemohl ji a natlačili dovnitř. Odvezli ji do domu Nunleyho matky. Tam ji znásilnili a brutálně ubodali kuchyňským nožem, zatímco prosila o život. Trest smrti dostal i Nunley, který v cele čeká na popravu.

Reklama

Výběr článků

Načítám