Hlavní obsah

V Mexiku přepadli policejní kolonu a zabili 13 policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Ozbrojené přepadení v Mexiku si ve čtvrtek vyžádalo životy nejméně 13 mexických policistů a vyšetřovatelů. S odkazem na místní úřady o tom napsala agentura Reuters. Jde podle ní o jeden z nejtragičtějších útoků proti mexickým bezpečnostním složkám za uplynulé roky.

Foto: Reuters

Místo útoku na policejní kolonu v Mexiku

Článek

Kolona bezpečnostních sil byla přepadena ve čtvrti Llano Grande v obci Coatepec Harina asi 125 km od hlavního msta. V přestřelce zahynulo osm policistů a pět policejních vyšetřovatelů.

Ministr bezpečnosti mexického státu México Rodrigo Martinez-Celis incident označil za útok proti  státu a připsal jej členům gangů. Ve státě México obklopujícím hlavní město působí několik zločineckých skupina drogových kartelů. O moc tam bojují kartely La Familia Michoacana a Jalisco New Generation Cartel. Oblast útoku ovládá první z nich, který kontroluje i ceny tortil a stavebního materiálu, uvedl list The Guardian.

Po pachatelích podle Reuters pátrá mexická národní garda s pomocí armády. Zapojeny do operace byly také vrtulníky. Kolik útočníků bylo při incidentu zraněno nebo zabito, není v tuto chvíli jasné.

Útoky na policisty jsou v Mexiku běžné, v roce 2020 jich bylo zabito nejméně 524.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám