Hlavní obsah

V americkém domově pro veterány zaútočil střelec, jeho i rukojmí našli mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na rozlučkové oslavě v domově pro veterány v kalifornském Yountville zaútočil v pátek dopoledne střelec, který si vzal za rukojmí tři ženy. Později byl identifikován jako šestatřicetiletý Albert Wong. Spolu s rukojmími byl večer nalezen mrtvý. Motiv činu je zatím neznámý, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zajišťuje dům pro veterány obsazený střelcemVideo: Reuters

 
Článek

Wong byl jako někdejší příslušník námořní pěchoty zařazen do programu Pathway Home pro veterány, kteří trpí posttraumatickým syndromem. Do komplexu v Yountville docházel na terapii a jeho oběti byly zřejmě jejími vedoucími.

Střelec pronikl na rozlučkovou oslavu jednoho ze zaměstnanců domova. Ženy vzal podle policie jako rukojmí v pátek kolem 10:30 místního času (19:30 SEČ).

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Policisté v domově pro veterány v Yountville

Policejním vyjednávačům se následně nepodařilo se střelcem navázat kontakt. Mrtvá těla byla objevena kolem 18:00 místního času.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Fernando Juarez utěšuje svou sestru Flores, která v domově pracuje jako pečovatelka

Jeden z obyvatel domova Rod Allen řekl stanici KPIX-TV, že útočník dovolil některým účastníkům oslavy odejít. Vypálit měl asi třicet ran.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Domov pro veterány v Yountville

Zařízení v Yountville je největším domovem pro veterány ve Spojených státech. Žije v něm zhruba 1000 starých, nemocných či postižených vysloužilců z druhé světové války, války v Koreji a Vietnamu i dalších ozbrojených konfliktů, které USA v minulosti vedly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám