Hlavní obsah

V Acapulku je odříznuto 40 000 turistů

– Ciudad de México

Nejméně 42 lidí zahynulo v Mexiku, kde na západním i východním pobřeží udeřily současně silné tropické bouře Ingrid a Manuel. Nejvíce obětí hlásí tichomořské letovisko Acapulco, kde je také odříznuto od světa na 40 000 turistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tropická bouře Manuel zasáhla AcapulkoVideo: Reuters

 
Článek

Již 42 lidí přišlo o život ve státech Veracruz, Guerrero, Puebla, Hidalgo, Michoacán a Oaxaca. Nejvíce bylo postiženo Acapulco ve státě Guerrero, kde zahynulo 21 lidí. „Většinu obětí zde v Acapulku způsobily sesuvy půdy, které zcela pohřbily některé domy,” řekl Constantino Gonzalez, představitel záchranářů ve státě Guerrero.

Foto: Bernandino Hernandez, ČTK/AP

kaplička u Acapulka zavalená při sesuvu půdy.

Starosta Acapulka Luis Walton oznámil, že ve městě zůstává na 40 000 turistů, kteří je zatím nemohou opustit. Uzavřeno zůstává mezinárodní letiště a zablokovány jsou i dvě dálnice vedoucí do města.

Foto: Reuters

Vojáci na vraku autobusu, který pohřbil sesuv půdy v Altotonga ve státě Veracruz. Zahynulo 12 lidí.

U města Xaltepec ve státě Veracruz na východním pobřeží sesuv půdy pohřbil dva domy a autobus a usmrtil 12 lidí. Po celém Veracruzu bylo evakuováno 23 000 lidí.

Foto: Bernandino Hernandez, ČTK/AP

Nakladač pomáhá Mexičanům překonat oblast odříznutou sesuvem půdy u Acapulka.

Na Mexiko poprvé udeřily současně dvě bouře, jedna na pacifickém pobřeží, druhá na atlantském. Nejprve zasáhla zemi v neděli na západě tropická bouře Manuel. V pondělí udeřil na východní pobřeží v Mexickém zálivu hurikán Ingrid, který se na pevnině zmírnil na tropickou bouři.

Foto: Alejandrino Gonzalez, ČTK/AP

Sesuv půdy v Chilpancingu

Obě bouře nad pevninou dále zeslábly, ale přinesly silné deště, které vyvolaly v některých místech nejhorší záplavy za poslední desetiletí.

Foto: Alejandrino Gonzalez, ČTK/AP

Auto poničené při sesuvu půdy a pádu stromu v Chilpancingu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám