Hlavní obsah

Útok v texaském kostele má další oběť. Muž v nemocnici podlehl zraněním

Nedělní střelecký útok v kostele u texaského města Fort Worth si podle nové bilance vyžádal dvě oběti. V pondělí to oznámila agentura AP s tím, že těžkým zraněním podlehl postřelený muž. Při incidentu zahynul také střelec, který je třetím mrtvým. Útočníka, jehož identitu a motiv policie zatím nezveřejnila, zneškodnila ozbrojená ochranka kostela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v texaském kosteleVideo: Reuters

 
Článek

V kostele na předměstí Fort Worth bylo v době útoku přes 240 lidí. Jedna ze svědkyň události Isabela Arreolaová vypověděla, že útočník seděl v její blízkosti a že z něj měla ještě před událostí špatný pocit. Zdálo se jí, že měl převlek včetně falešných vousů. O útoku řekla, že muž vstal, vytáhl brokovnici ukrytou pod oblečením a začal střílet, rychle byl ale zneškodněn dvěma farníky, kteří působili jako dobrovolná ostraha.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Lidé se schovávají v lavicích během střelby. Útočník a střílející ochranka je vidět v horní části snímku.

„Byla jsem hodně překvapená, protože jsem nevěděla, že tolik lidí je v kostele ozbrojených,“ řekla. Bohoslužba byla přenášena živě prostřednictvím internetu a ze zveřejněných záběrů je patrné, že na útočníka ostraha ihned vystřelila. Na videu jsou vidět i další ozbrojení farníci, kteří k útočníkovi běží.

Zastřelili ho po šesti sekundách

Zástupce texaského guvernéra Dan Patrick rychlý zásah farníků ocenil a prohlásil, že střelec byl zabit šest sekund poté, co začal střílet. Dvojice, která jako první na útočníka zareagovala, podle Patricka zachránila množství životů. Dodal, že k rychlému zneškodnění útočníka pomohly i texaské zákony, které umožňují legálním držitelům střelných zbraní být ozbrojeni i v kostelech, pokud to církevní instituce povolují.

Útočníka v texaském kostele zastřelil bývalý agent FBI

Amerika

Ačkoli úřady k obětem žádné podrobnosti neuvedly, místní obyvatelka Tiffany Wallaceová za jednoho mrtvého označila svého otce Antona Wallaceho. Uvedla, že její otec byl v baptistickém kostele jáhnem.

„Utíkala jsem k němu a poslední věc, co si pamatuji, je, jak žádá o kyslík a jak ho držím a říkám mu, že jsem ho milovala a že to zvládne,“ řekla. V nemocnici ale těžkým zraněním podlehl.

Střelba v texaském kostele. Útočník začal zabíjet, pak ho sestřelil jeden z přítomných

Zahraniční

Druhým ze zabitým je podle informací AP člen ostrahy. Tomu nasvědčuje video, na kterém je vidět, že útočník jako první střílí na muže, který vytahuje zbraň.

O útočníkovi policie pouze sdělila, že o něm měla několik záznamů a že pocházel z okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám