Hlavní obsah

Útočníka v texaském kostele zastřelil bývalý agent FBI

Forth Worth

Útočníka, který začal v neděli střílet v texaském kostele ve White Settlementu, zastřelil bývalý agent FBI, který byl členem ochranky kostela, uvedla stanice CBS. Útočník začal střílet v plném kostele během ranní bohoslužby, která se živě přenášela, a zabil jednoho člověka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v texaském kosteleVideo: Reuters

 
Článek

Šéf policie ve White Settlementu J. P. Bevering oznámil: „V kostele byl bezpečnostní tým a eliminoval hrozbu.“

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Lidé se schovávají v lavicích během střelby. Útočník a střílející ochranka jsou vidět v horní části snímku.

Podle CBS měl útočník brokovnici. Stříleli na něj dva příslušníci dobrovolného bezpečnostního týmu. „Dnešní hrdinství nemá paralelu. Tým odpověděl rychle a během šesti sekund střelba skončila,“ uvedl viceguvernér Dan Patrick, který dodal: „Dva z farníků, kteří byli dobrovolníky v ochrance, tasili své zbraně a hned zlikvidovali útočníka. Zachránili mnoho životů.“ Současně ocenil zákony, které umožňují nosit v Texasu zbraně.

Jeden z představitelů kostela, Jack Cummings, řekl k zásahu v kostele West Freeway Church, kde bylo 240 věřících: „Zachránili dnes hodně životů, protože tohle mohlo skončit velkým masakrem. Byl okamžitě zasažen jedním z našich ostrostřelců. Další, co vím, je, že ležel na zemi.“

Podle listu The New York Times je obětí střelce jiný člen ochranky.

Střelba v texaském kostele. Útočník začal zabíjet, pak ho sestřelil jeden z přítomných

Zahraniční

Úřady zatím nezveřejnily ani jméno oběti, ani střelce. Agent FBI Matthew DeSarno řekl, že se pokoušejí zjistit motiv. Uvedl, že střelec byl v minulosti opakovaně zadržen. Nesdělil, o koho jde a jaké měl konkrétně potíže se zákonem.

Kromě dvou mrtvých byl jeden člověk postřelen. Zůstává v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám