Hlavní obsah

U Seattlu vykolejil vlak, vagóny spadly na dálnici

Seattle
Aktualizováno

Na železničním nadjezdu nad dálnicí v okrsku Pierce poblíž Seattlu ve Spojených státech v pondělí odpoledne SEČ vykolejil osobní vlak. Nejméně jeden z vagónů spadl z mostu na silnici. Na místě jsou nejméně tři mrtví a zranění. Informovala o tom stanice CNN a další americká média. Agentura AP uvedla, že nehodu mohla způsobit překážka na trati.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vykolejený vlak v USA nedaleko SeattluVideo: AP

 
Článek

„Úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) obdržel informace o incidentu, který se  týkal osobního vlaku společnosti Amtrak poblíž Seattlu ve státě Washington. Další informace poskytneme, až budou k dispozici,“ cituje CNN z prohlášení NTSB.

K neštěstí došlo u města DuPont, které leží asi 60 kilometrů jižně od Seattlu. Jeho příčina není známa. Jasné zatím není ani to, kolik je na místě mrtvých a zraněných. Podle železničního dopravce Amtrak bylo ve vlaku na osm desítek cestujících a pět členů posádky.

Televize CNN s odkazem na úřad místního šerifa informuje, že do nemocnice bylo převezeno 77 lidí.

Foto: Washington State Patrol, ČTK/AP

Na železničním nadjezdu nad dálnicí v okrsku Pierce poblíž Seattlu ve Spojených státech v pondělí odpoledne SEČ vykolejil osobní vlak. Nejméně jeden z vagónů spadl z mostu.

Doprava na dálnici byla kvůli nehodě zastavena a na místě se tvoří dlouhé kolony. „Byl jsem na cestě do práce po dálnici I-5 a najednou jsme museli zastavit. Abych byl upřímný, všichni jsme se snažili zastavit rychle, abychom se nesrazili. Když jsme nakonec zastavili a mohli se podívat nahoru, zahlédli jsme tu hroznou věc. Vlak visící z nadjezdu. Vojáci a další lidé běželi a snažili se pomoci, jak jen mohli,“ řekl CNN svědek Greg Mukai.

Americký prezident Donald Trump vyjádřil obětem železničního neštěstí soustrast.

Foto: ČTK/AP

Místo neštěstí

Vlak na pravidelné lince 501 měl namířeno ze Seattlu ve státě Washington do Portlandu v Oregonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám