Hlavní obsah

Trumpův syn začal prodávat trička s nápisem utahujícím si z Baldwina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Donald Trump mladší si začal dobírat herce Aleka Baldwina, který minulý čtvrtek nešťastnou náhodou během natáčení filmu Rust zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou. Syn bývalého amerického prezidenta začal prodávat trička s nápisem „Zbraně nezabíjejí lidi, Alec Baldwin zabíjí lidi“.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump mladší

Článek

Nové zboží propagoval Trump mladší přes svou instagramovou stránku. V několika příspěvcích zveřejnil také fotomontáž Baldwina, na které má herec na sobě triko s tímto nápisem, který je parafrází na slogan „Zbraně nezabíjejí, zabíjejí lidé“ používaný Národní střeleckou asociací USA (NRA).

Foto: Profimedia.cz

Tričko s nápisem zesměšňujícím Aleka Baldwina, které Donald Trump mladší začal prodávat

V dalším příspěvku Trump ml. využil upraveného memu s postavou Homera Simpsona a nápisem „Pojďme sledovat, jak se Alec Baldwin vymlouvá na zbraň“. Trump pod příspěvek ještě dopsal, že je to jen otázkou času.

Se zbraněmi zacházela ledabyle. Zbrojířka z Baldwinova filmu měla problémy už dřív

Amerika

Syn bývalého amerického prezidenta, který trička nabízí za 28 dolarů (zhruba 620 korun), zároveň připomněl, že Baldwin je dlouhodobě odpůrcem držení zbraní a aktivistů, kteří za toto právo bojují.

Baldwin se v roce 2018 přidal společně s dalšími kolegy z branže k hnutí No Rifle Association Initiative, jejímž cílem je omezit sféru vlivu NRA na americkou politiku a společnost.

Baldwinovi podal zbraň asistent režiséra. Stížnostem kvůli bezpečnosti čelil už dřív

Amerika

„Druhý dodatek není jako morální kreditní karta, díky které si můžete koupit všechny zbraně, jaké chcete. Ten zákon je třeba přehodnotit,“ napsal tehdy Baldwin Daně Loeschové, mluvčí NRA.

Alec Baldwin ve čtvrtek při natáčení filmu Rust omylem zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou a postřelil poblíž stojícího režiséra Joela Souzu rekvizitou, ve které se nacházel jeden ostrý náboj. Asistent režiséra Dave Halls mu však zbraň podával se slovy „cold gun“, což znamená, že neměla obsahovat ostré náboje.

Tragédie byla na spadnutí. Z Baldwinovy rekvizity omylem vystřelil i jeho dublér

Amerika

Podle některých členů štábu se ale stížnosti na nedodržování bezpečnostních protokolů objevily už dříve. Pár dnů před Baldwinem z jedné z rekvizit vystřelil i jeho dublér, ačkoli se to nemělo stát. Se zbraněmi zacházela ledabyle i zbrojířka filmu Hannah Gutierrezová-Reedová.

Halyna Hutchinsová
Narodila se v roce 1979 na Ukrajině a věnovala se žurnalistice, kterou v Kyjevě vystudovala. Poté ji zlákal film, spolupracovala s několika dokumentárními produkcemi v Evropě, než se přestěhovala do Los Angeles. V roce 2013 se přihlásila na Americký filmový institut a magisterský program dokončila o dva roky později.
Podílela se na více než 30 filmech, točila především oceňované nezávislé filmy. Pracovala na dramatu Blindfire, hororu The Mad Hatter nebo komedii To the New Girl.
Sama sebe označovala za neklidného snílka. Zemřela ve čtvrtek 21. října poté, co ji zasáhla kulka ze zbraně, která měla při natáčení filmu Rust sloužit jako rekvizita.

Reklama

Výběr článků

Načítám