Hlavní obsah

Trump si napsal zprávu o svém zdraví sám, tvrdí lékař

– Washington

Donald Trump před prezidentskými volbami nadiktoval svému lékaři Haroldu Bornsteinovi zprávu o svém skvělém zdravotním stavu, uvedla CNN. Televizi to sdělil sám Bornstein.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

„Nadiktoval mi celou zprávu,“ řekl Bornstein. A dodal, že zpráva, kde se psalo „o nejzdravějším člověku, který byl kdy zvolen prezidentem“ nebyla jeho profesním názorem.

Ve zprávě se objevila prohlášení o fyzické síle a vytrvalosti, které byly označeny za výjimečné. Krevní tlak a výsledky laboratorních testů byly popsány jako „úžasně excelentní“. Dále tam stálo, že Trump nemá rakovinu ani kloubní náhrady a během roku zhubl o sedm kilo.

Ještě před zveřejněním zprávy Trump zveřejnil na Twitteru, že ukáže jeho „skvělý stav“. „Mám šestí, že jsem byl požehnán skvělými geny,“ uvedl Trump, který se stal v sedmdesáti letech nejstarším americkým prezidentem v historii.

Podle BBC není jasné, proč Bornstein přišel s obviněním nyní.

V únoru 2017 byla Bornsteinova kancelář prohledána dvěma lidmi za přítomnosti osobního strážce prezidenta. Podle lékaře zanechali hrozný nepořádek. Odnesli si originál a jedinou kopii Trumpových zdravotních záznamů včetně výsledků laboratorních testů. Ukázalo se, že Bornstein předepsal Trumpovi prostředek na růst vlasů.

Bílý dům popřel, že by šlo o razii, ale o standardní proceduru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám