Hlavní obsah

Trump šel do vedení a Kanadě zkolabovaly imigrační stránky

– Ottawa

Imigračnímu úřadu Kanady v průběhu noci na středu spadly webové stránky právě v době, kdy v USA probíhalo sčítání hlasů po prezidentské volbě a čím dál zřetelněji se rýsovalo vítězství Donalda Trumpa. Upozornil na to web Business Insider. Řada Američanů před volbami vážně i nevážně prohlašovala, že vyhraje-li Trump, emigrují.

Stránky kanadského imigračního úřadu zřejmě nevydržely nápor zájemců z USA poté, co začalo být pravděpodobné, že se do Bílého domu nastěhuje Donald Trump.

Článek

Stránka spadla kolem půl jedenácté večer tamního času (půl páté ráno SEČ) právě v době, kdy zpravodajská stanice CNN oznamovala, že Trump získává jeden stát za druhým.

Web, na němž lidé obyčejně najdou informace mimo jiné i o podmínkách získání povolení k pobytu v Kanadě a kanadského občanství, je od té doby nedostupný. S největší pravděpodobností nestíhá nápor amerických uživatelů, kteří se nechtějí smířit s Trumpovým vítězstvím v prezidentských volbách.

Vypadá to jako vtip, ale stránka kanadského imigračního úřadu je nedostupná kvůli přetížení, upozorňují uživatelé na Twitteru.

Kanada je zemí, jejíž přístup k imigraci je velmi vstřícný, vláda například představila program pro přijímání uprchlíků z válkou postižené Sýrie. V průběhu sčítání volebních hlasů v USA se na oficiálním twitterovém účtu kanadského státu objevil tweet povzbuzující imigranty, aby do země přinesli vlastní kulturní tradice a sdíleli je se spoluobčany. Nakolik bylo načasování takového příspěvku ironií spojenou s očekávaným výsledkem voleb, zůstává otázkou.

Reklama

Související články

Jak Amerika volila svého 45. prezidenta

Miliardář a republikánský kandidát Donald Trump se stal 45. prezidentem Spojených států. Trump porazil bývalou první dámu USA Hillary Clintonovou ve všech...

Výběr článků

Načítám