Hlavní obsah

Trump se lidem s rouškami posmívá. Melanie ji nosí, ale tajně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Když šla v pondělí manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa Melanie po zahradě Bílého domu do vrtulníku, neměla nasazenou roušku. Jakmile ale nasedla do stoje, nasadila si ji. Na veřejnosti ji však opět sundala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Melania Trumpová se objevila na veřejnosti bez roušky, ve vrtulníku si ji nandalaVideo: AP

 
Článek

Prezidentský pár letěl v pondělí uctít na Arlingtonský hřbitov památku obětí válek. Ta se slaví vždy poslední květnové pondělí. V následném projevu na baltimorské základně Fort Henry prezident uctil nejen památku padlých vojáků, ale také příslušníků ozbrojených sil, kteří zahynuli během pandemie covid-19 při boji s „neviditelným nepřítelem“. Větší pozornost se ale soustředila na spor o nošení roušek.

Do vrtulníku šli Trumpovi bez roušek, jakmile se ale Melania usadila u okýnka, nasadila si roušku. Ovšem venku při kladení věnců ji opět neměla stejně jako Trump, který je znám tím, že roušku odmítá. Prezident se dokonce pustil do demokrata Johna Bidena, s nímž se na podzim utká o prezidentský post, že roušku měl. Biden měl při oslavách dne obětí válek stejně jako jeho manželka na obličeji černou roušku a roušky měli i lidé z jeho doprovodu.

„Joe Biden může nosit masku, ale stál venku se svou ženou v dokonalých podmínkách, v perfektním počasí, takže si myslím, že je velmi neobvyklé, že ji měl nasazenou,“ uvedl Trump.

Foto: Erin Scott, Reuters

Donald Trump s manželkou odcházejí z Bílého domu, aby se účastnili kladení věnců.

Biden mu pak výpad oplatil, když jeho komentář označil za machistický, a dodal, že je „cvok, úplný cvok, když takto mluví“, Zmínil, že „každý přední doktor na světě říká, že bychom měli nosit roušku, když jsme na veřejnosti“. Mluvčí Bidena pak dodal. „Prezidenti vedou příkladem a nošení roušky chrání ostatní.“

Trump byl poprvé spatřen s rouškou minulý týden, když byl na exkurzi v továrně Fordu v Michiganu. Jakmile ale předstoupil před novináře, už roušku s prezidentským znakem na obličeji neměl. „Nechtěl jsem udělat tisku radost, aby mě v ní viděli,“ řekl Trump.

Trumpa donutili nasadit si roušku

Koronavirus

V úterý se prezident pustil i do novináře, který se ho ptal v roušce na tiskové konferenci: „Můžete si ji sundat, protože vás neslyším?“ Když novinář odpověděl, že bude mluvit hlasitěji, Trump řekl: „Ok, chcete být politicky korektní. Tak se ptejte.“

Foto: Erin Scott, Reuters

Ve vrtulníku Melania Trumpová roušku měla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám