Hlavní obsah

Trump přišel o Palinovou, její manžel měl vážnou nehodu

– Washington • Aktualizováno

Miliardář Donald Trump přišel před klíčovými primárkami na Floridě o významnou spojenkyni, někdejší viceprezidentskou kandidátku Sarah Palinovou. Jeho patrně veřejně nejznámější stoupenkyně se rozhodla zrušit svou účast na Trumpových mítincích poté, co byl její manžel vážně zraněn při nehodě na sněžném skútru.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Sarah Palinová

Článek

Někdejší guvernérka Aljašky, která měla s Trumpem absolvovat poslední předvolební mítinky, zamířila v pondělí z Floridy za manželem, který leží v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče v nemocnici na opačném konci Spojených států.

„Její manžel je drsňák, jenže kdo je příliš tvrdý, každou chvíli si láme žebra," vyprovodil Trump Palinovou na cestu za manželem z mítinku v Tampě, kde se těsně před ním dočasně rozloučila s jeho kampaní.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Manžel Sarah Palinové Todd

Jednapadesátiletý Todd Palin je na Aljašce známým účastníkem závodů na sněžných skútrech a podle místních médií měl již v roce 2008 ošklivě vypadající nehodu, z níž však vyvázl bez zranění.

Floridský favorit

Populistický realitní magnát je podle průzkumů favoritem úterních primárek na Floridě, které mu mohou významně přiblížit stranickou nominaci do prezidentského souboje.

Má podle voličských anket více než deset procentních bodů náskok před floridským senátorem Marcem Rubiem, pro něhož případná porážka v domovském státě podle expertů znamená konec nadějí na nominaci.

Naopak newyorský byznysman by si úspěchem na Floridě a v dalších z celkem pěti států, kde v úterý proběhnou nominační klání, výrazně přiblížil celkové vítězství mezi republikány.

Reklama

Výběr článků

Načítám