Hlavní obsah

Trump junior přirovnal syrské uprchlíky k bonbónům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlnu emocí vyvolal nejstarší syn Donalda Trumpa, který se ve prospěch svého otce často vyjadřuje na sociálních sítích. Donald Trump junior na Twitteru přirovnal uprchlíky z válečné Sýrie k bonbónům skittles a dal jasně najevo, že by žádného nepřijímal.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump mladší

Článek

„Kdybyste měli misku skittles a já bych vám řekl, že jenom tři z nich vás zabijí, nabrali byste si do hrsti? Takový je náš problém se syrskými uprchlíky,“ hlásá text nad snímkem misky plné bonbónů, pod který Trump ještě připsal: „Tento obrázek mluví za vše. Skončeme politicky korektní debatu, která neřeší v prvé řadě Ameriku.“

Trumpův příspěvek, v němž přirovnal syrské válečné uprchlíky k bonbónům.

Spustil tím vlnu komentářů včetně množství kritických hlasů. Ohradila se i společnost Wrigley, která značku Skittles vlastní. „Skittles jsou bonbóny. Uprchlíci jsou lidé. Nemyslíme si, že ta analogie je vhodná,“ citoval server BBC viceprezidentku společnosti Denise Youngovou.

Tábor Trumpovy prezidentské soupeřky Hillary Clintonové s kritikou hned nepřišel, ale někteří lidé na Twitteru v reakci zveřejnili fotografie dětských uprchlíků ze Sýrie s přípiskem, že toto dítě není bonbón.

Sorry, chlapče, protože my víme, že bys mohl být otrávený bonbón, připsal uživatel Miller pod fotografii chlapce, který přežil bombardování v Aleppu.

Redaktor listu Washigton Post Philip Bump si pak dal tu práci a spočítal, že šance, že by amerického občana zabil terorista ze zahraničí, je 1:3 609 709, takže by se musel zasypat jeden a půl plaveckého bazénu bonbóny Skittles, aby se v nich dali najít tři teroristé.

Reklama

Výběr článků

Načítám