Hlavní obsah

Trump je prý připraven zpomalit stahování vojáků ze Sýrie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump je připraven „zpomalit” stahování amerických vojáků ze Sýrie, aby dosáhl konečné porážky teroristické organizace Islámský stát (IS). Po setkání s prezidentem to v neděli řekl vlivný republikánský senátor Lindsey Graham.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Republikánský senátor Lindsey Graham

Článek

Šéf Bílého domu mu na společném setkání údajně řekl o plánu stažení ze Sýrie některé podrobnosti, o kterých senátor předtím nevěděl.

Před schůzkou Graham řekl, že hodlá Trumpa přesvědčit, aby ještě svůj plán odchodu amerických vojáků ze Sýrie důkladně promyslel.

"Hovořili jsme o Sýrii. Řekl mi některé věci, které jsem nevěděl, a s jejichž znalostí mám lepší pocit z toho, kam v Sýrii míříme," řekl Graham po setkání s Trumpem v Bílém domě. "Pořád budeme mít v některých věcech rozdílné názory, ale řeknu vám, že prezident o Sýrii přemýšlí dlouho a usilovně - jak stáhnout naše síly, ale zároveň dosáhnout našich zájmů v oblasti národní bezpečnosti," dodal vlivný republikán.

Podle Grahama byly plány na stažení "chytrým způsobem" zpomaleny.

Trump minulý týden avizoval okamžité zahájení stahování amerických sil ze Sýrie. V amerických médiích se hovořilo o stažení v řádu několika měsíců. "Prezident chápe to, že musíme dokončit práci," řekl nyní Graham, aniž by sdělil podrobnosti o časovém plánu stahování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám