Hlavní obsah

Trump je národní ostuda a Clintonová všechno arogantně zpacká, napsal Colin Powell

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Na veřejnost unikly e-maily bývalého amerického ministra obrany Colina Powella. Generál ve výslužbě si v nich nebere servítky vůči kandidátům na prezidenta USA. Zatímco republikán Donald Trump je podle Powella celonárodní ostudou, demokratka Hillary Clintonová je domýšlivá a kvůli tomuto nešvaru všechno zkazí.

Článek

Zprávy se objevily v úterý na serveru Buzzfeed News. Powell, který vedl Pentagon za republikánského prezidenta George W. Bushe, jejich pravost nepopírá a televizi NBC News řekl, že hackeři se zmocnili mnohem více jeho e-mailů.

Generál v jedné zprávě napsal, že se k Trumpově vzestupu veřejně moc nevyjadřuje. „Když půjdete a nazvete ho pitomcem, tak ho to jen povzbudí,” uvedl.

Zatímco Trump je podle Powella „národní ostuda a mezinárodní pária” a hnutí, které vede, je rasistické, Clintonová je domýšlivá. „Všechno, na co Hillary Rodhamová Clintonová sáhne, tak nějak arogantně zpacká,” prohlásil.

Powell ovšem má důvod být kvůli Clintonové nespokojený. V souvislosti s útoky republikánů na ni kvůli tomu, že v úřadu ministryně zahraničí používala soukromou e-mailovou adresu, upozornil tábor demokratů na to, že toto dříve dělali i republikánští ministři. Kromě bývalé šéfky diplomacie Condoleezzy Riceové to byl právě Powell.

Generál v reakci uvedl, že v e-mailu viděl komunikační nástroj podobný spíš telefonu než diplomatickému šifrovacímu zařízení. Zdůraznil také, že přes soukromý účet nevyřizoval informace v režimu utajování.

Související témata:

Foto: Mike Blake, Reuters

Donald Trump v debatě republikánských kandidátů na prezidenta USA

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Hillary Clinton v americkém Kongresu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám