Hlavní obsah

Třináctiletý Brazilec vyvraždil rodinu a šel do školy

– Sao Paulo

Třináctiletý Brazilec Marcelo Pesseghini zabil v pondělí v Sao Paulu ve spánku své rodiče, policistu a policistku. Zabil také babičku a pratetu, načež odešel do školy, jako by se nic nestalo. Po návratu zastřelil sebe. Pět těl bylo objeveno v úterý před svítáním ve dvou domech na jednom pozemku.

Foto: Facebook

Marcelo Pesseghini se svými rodiči

Článek

"Všechno nasvědčuje tomu, že Marcelo zabil své rodiče a příbuzné," řekl Itagina Franco z oddělení vražd policie v Sao Paulu. Podle kriminalistů střílel v neděli večer nebo v pondělí ráno. To má určit pitva a forenzní experti.

Chtěl se stát nájemným vrahem

Franco dodal, že mladík řekl kamarádovi, že by chtěl zabít rodiče a stát se nájemným vrahem. "Vždy mi říkal, že se chce stát nájemným vrahem. Plánoval zabít své rodiče v noci, takže by to nikdo nezaznamenal, a ujet v autě rodičů a žít na opuštěném místě," vypověděl na policii jeho kamarád.

Policie už vyloučila možnost, že by nezabíjel chlapec. Původně se zvažovala též varianta, že se policista stal obětí msty ze strany zločinců, protože působil ve speciální jednotce Rota. Podle listu Daily Mail se ale nedá vyloučit, že by mohl chlapce navést nějaký policista, protože chlapcova matka odhalila, jak policisté vykrádají bankomaty.

Mladík byl podle listu New York Daily News fascinován příběhem Ronalda DeFea, který v roce 1974 zabil v domě v Amityville rodiče a čtyři sourozence a šel do práce. Měl v oblibě i film o této události.

Není k dispozici psychologické vyšetření chlapce, které by ukázalo více, například zda nešlo o vzpouru proti rodičům, kteří současně reprezentovali represivní složku ve společnosti, a proto hovořil o kariéře zabijáka.

Mladík zabil čtyřicetiletého otce Luise, seržanta policie, jeho služební zbraní. Zastřelil i svou třicetiletou matku Andreiu, babičku a pratetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám