Hlavní obsah

Tři zaměstnanci CNN přišli do práce nenaočkovaní, dostali vyhazov

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká zpravodajská televize CNN ve čtvrtek vyhodila tři své zaměstnance. Ti přišli do práce, aniž by byli naočkovaní, čímž porušili nařízení firmy, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo zpravodajské televize CNN v americké Atlantě

Článek

Jedná se o jeden z prvních podobných případů. Ve Spojených státech je totiž legální, aby společnosti po svých zaměstnancích vyžadovaly očkování proti koronaviru.

Povinné očkování nařídilo svým zaměstnancům již více než deset velkých amerických firem. Všechno odstartovala trojice Google, Facebook a Netflix, ke kterým se přidaly Microsoft, Twitter, Uber nebo Walmart a další.

Další američtí giganti zavádí povinné očkování zaměstnanců

Koronavirus

Zprávu o vyhazovu tří zaměstnanců zveřejnil šéf CNN Jeff Zucker ve čtvrteční zprávě zaslané několika americkým médiím. Vakcinace je povinná pro všechny zaměstnance, kteří pracují v mediálním domě, terénu či se setkávají s dalšími zaměstnanci společnosti.

„Řeknu to jasně: Ohledně očkování máme nulovou toleranci,“ uvedl v prohlášení Zucker.

Do práce mohou jen očkovaní, rozhodli technologičtí giganti

Amerika

Americká vláda v květnu rozhodla o tom, že zaměstnavatel může po zaměstnanci vyžadovat povinné očkování.

V Česku například platná legislativa takové jednání neumožňuje, tudíž zaměstnavatel nemůže po zaměstnanci očkování vyžadovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám