Hlavní obsah

Tornádo sedmiletého chlapce odneslo sto metrů od domu

Charlotte

Tornáda, která se minulý týden přehnala jihem a středozápadem USA, si vyžádala 34 lidských životů. Se štěstím vyvázl sedmiletý hoch ze Severní Karoliny, kterého tornádo zvedlo z postele v horním patře domu a pohodilo jej o 106 metrů dál u silničního náspu. Hoch se úspěšně zotavuje, napsala v neděli agentura Reuters.

Foto: Chris Keane, Reuters

Jamal Stevens

Článek

Dvoupatrový dům jeho prarodičů v Charlotte, v němž v pátek večer Jamal Stevens spal společně se třemi dalšími dětmi ve věku tři až sedm let, živel zbořil. Zůstala jen garáž a vnitřní schodiště.

„Nikdy jsem nic takového neviděla, ani o tom neslyšela,“ popsala chlapcova babička Patricia Stevensová. Tornádo podle ní „vycuclo zdi“ domu. „Byl to hrozný zvuk, nikomu bych to nepřála zažít,“ řekla Stevensová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tornádo ničí americká městaVideo: Reuters

Zatímco babička spala ve spodním patře, o poschodí výš ležela její snacha se čtyřmi dětmi. Příchod tornáda předznamenal hrom. Obě ženy se pak snažily dostat rychle děti pryč. Nejprve snacha snesla dolů tříletá dvojčata. Zatímco šla pro zbylé děti, Stevensová se s nejmenšími ukryla za pohovku.

„V tom byla celá stěna prostě vtažena do tmy. Seděla jsem tam a hleděla na to,“ popsala Stevensová s tím, že chvíli nevěděla, zda se jí to nezdá.

S Jamalem vzalo tornádo i jeho sestru Ayannu. Tu příbuzní našli na sousedově pozemku, Jamala o pár minut později u sto metrů vzdálené silnice. Utrpěl jen drobnější zranění.

Zraněny byly i ostatní děti, které zasypaly trosky domu.

Jamala, Ayannu i další sestru propustili z nemocnice v neděli.

Foto: Reuters

Zbytky domu, v němž Jamal s příbuznými přebýval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám