Hlavní obsah

Tornáda a záplavy devastují USA, mrtvých je nejméně 14

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přinejmenším 14 obětí si už od pátku vyžádaly rozsáhlé záplavy a řádění tornád, které postihly střední a jižní část Spojených států. Zraněných je nejméně pět desítek, informovala v pondělí agentura AP.

Foto: Reuters

Tornáda a silná krupobití prošla středozápadem USA už v březnu

Článek

Tornáda se už v sobotu prohnala východní částí státu Texas a zabila čtyři lidi. Záplavy způsobené prudkými dešti postihly především státy Tennessee, Missouri, Mississippi, Arkansas a Oklahoma.

K devíti obětem rozbouřených živlů, o kterých úřady hovořily v neděli před půlnocí SELČ, přibyl mimo jiné dobrovolný hasič z Arkansasu, kterého srazilo při záchranných pracích auto, dvouletá holčička z Tennessee, kterou zabila fotbalová branka povalená silným větrem, či dítě ze státu Mississippi, které zabil elektrický výboj.

V Arkansasu se stále pátrá po dvou dětech ve věku 18 měsíců a čtyř let z auta, které z mostu strhla rozvodněná řeka.

Mimořádný stav vyhlásily už tři americké státy: Missouri, Arkansas a Oklahoma. Umožní jim to mimo jiné snadnější přístup k finanční pomoci federálních úřadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám