Hlavní obsah

Tělo Whitney Houstonové rodina převezla do rodného Newarku

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Rodina o víkendu zesnulé zpěvačky Whitney Houstonové dala v pondělí její tělo převézt z Beverly Hills do rodného Newarku ve státě New Jersey. Informovala o tom agentura AP. Mezitím úřady potvrdily, že hvězda byla nalezena personálem v hotelové vaně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Převoz těla Whitney HoustonovéVideo: Reuters

 
Článek

Policie potvrdila, že 48letá zpěvačka byla v bezvědomí pod vodou. „Byla vytažena z vany svými zaměstnanci a promptně byla informována bezpečnostní služba hotelu. Byla poskytnuta první pomoc ve snaze oživit ji, ale marně,“ prohlásil policejní mluvčí Mark Rosen.

Rovněž zástupce losangelského koronera potvrdil smrt ve vaně. Odmítl ale spekulace, že zpěvačka byla pod vlivem drog či alkoholu. Řekl ale, že v místnosti se nacházely léky. „Nebylo jich moc. Tolik jich zřejmě máte doma také,“ dodal Ed Winter.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Whitney Houston nosí květiny k hotelu, ve kterém zemřelaVideo: Reuters

Přesnou příčinu smrti určí toxikologická zkoumání. Výsledky mohou být známy až za osm týdnů. Policie ale vylučuje možnost, že by událost byla násilným činem.

Pohřeb v rodném Newarku

V pondělí opustilo zpěvaččino tělo Beverly Hills a bylo přepraveno do rodného Newarku, kde by se měl zřejmě v pátek uskutečnit pohřeb.

Foto: ČTK/AP

Zarmoucení fanoušci v Los Angeles s portréty Whitney Houstonové

Whitney Houstonová prodala za svou kariéru 170 miliónů alb. Na vrcholu slávy byla v 80. a 90. letech. V Česku se proslavila zejména rolí a písněmi z filmu Osobní strážce. Celosvětovými hity se tehdy stal remake I will always love you, ale i tituly I’m every woman nebo Run to you. Rádia v ČR hrají i její starší hit I wanna dance with somebody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Whitney Houstonová a její proměny za posledních dvacet letVideo: Reuters

Houstonové kariéru neslavně poznamenalo manželství s raperem Bobbym Brownem, jenž za držení drog skončil i ve vězení. Zpěvačka se stala závislou, i když se později s Brownem rozvedla. V roce 2010 v televizi prohlásila, že s drogami skoncovala, což ale podle svědectví nebyla tak úplně pravda. Pak stačila ještě vydat jedno album, po němž následovalo nevydařené koncertní turné. V letošním roce plánovala návrat na pódia.

Její předčasná smrt vyvolala novou vlnu zájmu o její nahrávky i přesto, že jejich ceny hned vyletěly až na dvojnásobek dosavadní ceny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám