Hlavní obsah

Střelec z Denveru se choval divně už loni, škole poslal fotku s lamou

Čtyřiadvacetiletý James Holmes, který nedávno při premiéře nového filmu o Batmanovi na předměstí Denveru zastřelil 12 lidí a 58 dalších zranil, se choval podivně už před více než rokem. Loni na jaře zaslal univerzitě v Illinois žádost o přijetí a k životopisu, motivačnímu dopisu a doporučení od pedagogů přiložil svoji fotku ve slunečních brýlích a s lamou, uvedla agentura AP.

Foto: University of Illinois Administration/Handout, Reuters

Holmes přiložil k žádosti o přijetí k studiu fotografii s lamou.

Článek

„Výzkum učení a paměti mě zajímá. Právě tyto kognitivní procesy odlišují lidi od ostatních druhů,“ napsal v motivačním dopise Holmes a přiložil dobrozdání několika pedagogů. Ti vychvalovali jeho intelektuální a emoční vyspělost.

Dokumenty ale doplnil nevhodnou fotografií, na níž je zachycen s lamou. Holmes má na očích sluneční brýle a v ruce stéblo, jímž na zvíře ukazuje.

Ačkoliv se hlásil ke studiu neurologie v Illinois a tamní univerzita jej přijala s nabídkou stipendia 22 600 dolarů (bezmála půl miliónu korun) ročně, pozvání nakonec bez vysvětlení odmítl. Později nastoupil na univerzitu v Denveru, kam ale docházel jen do června.

Nyní čelí 24 obviněním z vražd a 116 obviněním z pokusu o vraždu. Obhájci argumentují, že je duševně nemocný. Proces pokračuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: James Holmes u soudu vypadal, jako by usínalVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám