Hlavní obsah

Střelec z denverského kina je vinný z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká porota uznala Jamese Holmese vinným z několikanásobné vraždy v případu střelby v kině na předměstí Denveru. Holmes byl obžalován, že při premiéře filmu o Batmanovi v červenci 2012 postřílel 12 lidí a 70 dalších zranil. Proces nyní vstupuje do fáze, ve které bude porota rozhodovat, zda by měl strávit zbytek života ve vězení bez možnosti podmínečného propuštění, nebo zda by měl dostat trest smrti.

Foto: Reuters

James Holmes v soudní síni v roce 2013.

Článek

Holmes byl obžalován z trestných činů vraždy, pokusu o vraždu a v jednom bodě z držení trhaviny. Porota se o verdiktu radila necelé dva dny. Holmese nakonec ve čtvrtek shledala vinným ve všech 165 bodech obžaloby. Poradě předcházel tři měsíce trvající proces.

Někdejší student neurologie odmítl uznat svou vinu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Obhajoba při procesu tvrdila, že Holmes trpí bludy a schizofrenií a nemůže nést za svůj skutek odpovědnost. Psychiatři předvolaní obžalobou uvedli, že muž je sice těžce duševně nemocný, ale v době činu byl příčetný.

BEZ KOMENTÁŘE: Situace v kině těsně po střelbě

Porota složená z devíti žen a tří mužů tvrzení obhajoby o Holmesově nepříčetnosti ve čtvrtečním verdiktu odmítla.

Rozhodování o trestu může trvat po zbytek léta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám