Hlavní obsah

Střelec v americkém obchodě zabil dva lidi, utíkal před ním i Santa Claus

Portland
Aktualizováno

Dvě osoby zabil a jednu zranil střelec v obchodním středisku v americkém Portlandu. Poté se sám zastřelil. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura Reuters. Zraněná žena v nemocnici bojuje o život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec v Portlandu zabil dva lidiVideo: Reuters

 
Článek

Muž, který byl podle svědků maskovaný, začal u stánků s občerstvením v nákupním středisku Clackamas Town Center pálit z poloautomatické zbraně v úterý odpoledne místního času. Stovky lidí, kteří zde nakupovali na Vánoce, z obchodního komplexu uprchly, další se schovávali po obchodech.

Foto: Steve Dipaola, Reuters

Svědci popisují střelbu v obchodě.

Střelec s maskou hokejového brankáře na tváři procházel jedním obchodem za druhýma a v každém pálil. "Myslel jsem si, že umřu, žel prodavač David Moran. "Výstřel byly tak hlasité a, bylo tak hrozné, děti plakaly rodiče plakaly."

"Slyšela jsem asi dvacet ran, každý skočil k zemi. Pak jsme všichni utíkali," řekla jedna ze zaměstnankyň centra Pam Mooreová. Podle dalších svědků utíkal před střelcem také zdejší Santa Claus.

Na konci běsnění leželi na zemi tři mrtví, střelec podlehl zranění, která si sám způsobil.

Ve středisku ve státě Oregon zasahovali zdravotníci, hasiči i policisté. Ti budovu uzavřeli a postupně prohledávali. Přitom evakuovali nakupující. Během zásahu nemuseli ani jednou vystřelit.

Foto: Steve Dipaola, Reuters

Ozbrojenci hlídají prostor před obchodem.

Zraněná osoba byla převezena do nemocnice. Její identita ani identita dvojice zabitých nebyla zatím zveřejněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám