Hlavní obsah

Střelba z automatu z výšky, kryjte se. Policie v Las Vegas zveřejnila záznamy z vysílaček

Las Vegas

Snaha bezpečnostních a záchranných složek pochopit rychle, co se děje, zjistit, odkud vycházejí výstřely, jak rozsáhlý je to útok, zajistit útočníka a pomoci zraněným provázela od první chvíle střelbu v Las Vegas. Audiozáznam hovorů mezi jednotlivými aktéry zveřejnila agentura Reuters.

Z Mandaly Bay vycházejí výstřely. Komunikace policie ze zásahuVideo: Reuters/AP

 
Článek

„Centrálo, hlásím, že v prostoru jsou zasažení lidé,“ znělo jedno z hlášení, která se střídala v rychlém sledu. „Je to odněkud z Mandalay Bay,“ zaznělo v dalším, načež se různé strany snažily upřesnit, odkud střelba vychází. Někdo měl pocit, že z hořejších pater, jiný správě usuzoval na jedno z prostředních pater.

Už dřívější záznamy ukázaly, že útočník, 64letý Stephen Paddock, střílel z automatické pušky po celých dávkách. Jakmile vystřílel zásobník, nastávala krátká prodleva, než znovu nabil.

Foto: ČTK/AP

Policisté zasahují v Las Vegas.

Zastřelil 69 lidí a stovky dalších zranil. Když do jeho pronajatého pokoje vtrhla policie, byl už po smrti, protože nakonec obrátil zbraň proti sobě. Policisté v pokoji našli 23 zbraní. Dvě byly nainstalované na podstavcích u okna. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v nemocnicích v Las VegasVideo: Reuters

Jedná se o nejhorší masovou střelbu v amerických dějinách, letos již 273. Za masovou střelbu se přitom označuje ta, při níž jsou na jednom místě najednou zasaženi čtyři a více lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám