Hlavní obsah

Stále více Američanů je proti válce v Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Nesouhlas s válkou v Iráku dosáhl mezi obyvatelstvem Spojených států rekordní výše - celá 62 procenta Američanů jsou proti ní. Stejně tak na druhé straně klesla popularita prezidenta George Bushe, který je jejím horlivým zastáncem. Vyplývá to z výsledků výzkumu veřejného mínění, o němž v úterý informuje agentura AFP.

Článek

Sedm z každých deseti dotázaných se vyslovilo pro stažení téměř všech amerických vojáků z Iráku do dubna příštího roku. Zároveň jsou 62 procenta přesvědčena, že vyslání jednotek do Iráku byla chyba. Je to poprvé, co tento údaj překonal úroveň 60 procent, upozornil deník USA Today, pro nějž výzkum prováděl Gallupův ústav.

Anketa, jíž se minulý týden zúčastnilo přes tisíc lidí, také ukázala, že popularita prezidenta Bushe klesla na 29 procent. Ještě v červnu to bylo 33 procent, v dubnu 38.

Reklama

Související články

Exploze na severu Iráku zabila 150 lidí

Při výbuchu bomby nastražené v zaparkovaném nákladním automobilu na tržišti v šíitské vesnici ležící jižně od severoiráckého Kirkúku zahynulo v sobotu ráno 150...

Výběr článků

Načítám