Hlavní obsah

Snímky Cháveze s Castrem mají ukázat, že venezuelský vůdce je v pořádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana/Caracas

Kubánská vláda a venezuelský kabinet tento týden zveřejnily nové fotografie a videonahrávku prezidenta této jihoamerické země Huga Cháveze, na nichž hovoří s bývalým kubánským vůdcem Fidelem Castrem.

Článek

Chávez už delší dobu nebyl viděn a objevily se spekulace, že je vážně nemocný. Byl operován 10. června, odstranili mu hnisavé ložisko v pánevní oblasti.

"Pro všechny, kteří spekulovali o prezidentově zdraví, zde ho máte," komentoval zveřejnění fotografií ministr pro informace venezuelské vlády Andrés Izarra.

Později však venezuelská vláda oznámila, že odkládá dvoudenní summit vedoucích představitelů Latinské Ameriky, který měla Venezuela hostit od 5. července. Původně se přitom Chávez měl 5. července účastnit oslav dvou set let nezávislosti země Venezuelské ministerstvo zahraničí odklad summitu zdůvodnilo tím, že "prezident je uprostřed procesu zotavování a velmi přísné léčby".

Podle agentury Reuters nebylo bezprostředně jasné, kdy byly nahrávky a fotografie z Kuby pořízeny, ale Chávez na nich vypadal lépe než na záběrech, které byly zveřejněny krátce po jeho operaci z 10. června.

Na některých fotografiích sedí venezuelský prezident naproti Castrovi a na jedné je podle agentury AP spolu s oběma muži i Chávezova dcera Rosa. Na dalších je šestapadesátiletý Chávez zachycen při procházce venku, kde ho doprovází bývalý kubánský vůdce. Oba muži mají na sobě sportovní oblečení, Chávez ve venezuelských barvách. Na některých obrázcích se společně rozčilují nad novinami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám