Hlavní obsah

Školák se vážně popálil při hře se solí a ledem

Pittsburgh

Popáleniny druhého stupně zůstaly na zádech 12letého Američana z Pittsburghu. Chlapec doplatil na nerozvážné soupeření s kamarády o to, kdo z nich déle vydrží mít na kůži posypané solí led, informovala v pondělí stanice CBS.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladí se baví nebezpečnou hrou se solí a ledem

 
Článek

Chlapci zkoušeli, kde je jejich práh bolesti. Posypávali si kůži solí a následně přikládali led. To vyvolává bolest.

Přimísí-li se sůl do vody, voda nezamrzá okolo nuly, ale zhruba až při minus 17 stupních Celsia. Když se k posolenému místu přiloží led, ten si bere energii z okolí. V tomto případě to bylo teplo z kůže chlapce, který se snažil nechat led na těle co možná nejdelší dobu.

Hoch, jehož jméno úřady nezveřejnily, utrpěl popáleniny druhého stupně, v extrémním případě mu ale hrozily i omrzliny. Lékaři uvedli, že léčba potrvá několik týdnů.

Školákovi rodiče se rozhodli před podobnými klukovinami varovat ostatní. „Videa na YouTube, Facebooku a dalších sociálních médiích neukazují dostatečně strašná zranění, kterými to končí,“ varovali v prohlášení.

Jde o další nebezpečnou zábavu, kterou si současná americká mládež vymýšlí. Před časem oběhla zpráva o zkoušce zvané "cinnamon challenge". Jejím úkolem je polknout během minuty polévkovou lžíci nadrcené kůry skořicovníků. Jeden student z Michiganu kvůli tomu dokonce skončil v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Internet plní videa lidí polykajících skořici

Reklama

Výběr článků

Načítám