Hlavní obsah

Sandy zavalila Západní Virginii sněhem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charleston

Slábnoucí bouře Sandy postihla Západní Virginii, kam přinesla sněhovou vánici. Místy napadl skoro metr sněhu. Na tři sta tisíc obyvatel se ocitlo bez proudu a uzavřené jsou i hlavní silnice, napsal list Wall Street Journal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sníh po hurikánu SandyVideo: Reuters

 
Článek

Sněžilo v třiceti z 55 okresů Západní Virginie. Největší přívaly sněhu jsou v Apalačském pohoří, a to i v oblastech patřících Marylandu a Pensylvánii.

Množství sněhu vyvolává obavy ze záplav, které by mohly přijít ještě tento týden, protože se očekává oteplení. Už v úterý ráno přitom na horách nad 900 metry naměřili 65 centimetrů sněhu, v 600 metrech pak už jen 40 cm. V hlavním městě Charlestonu leželo 22 cm. V Davisu, který leží ve výši 900 metrů, ale v úterý večer už byl skoro metr sněhu a sněžit má ve středu dál i v nižších polohách.

Foto: ČTK/AP

Sanitka se pokouší projet zasněženou dálnicí 33 u Belingtonu v Západní Virgínii.

Sněhová bouře si vyžádala v postižených oblastech už v úterý sedm mrtvých, tři v Pensylvánii, tři v Marylandu, kde napadlo až 60 centimetrů sněhu, a jeden v Západní Virginii. Většinou se stali obětí padajících stromů nebo dopravních nehod způsobených náledím.

V Západní Virginii byly uzavřeny tři dálnice kvůli popadaným stromům a strženým drátům elektrického vedení. Úřady vyzvaly lidi, aby zůstali doma a nevyjížděli.

Pod množstvím těžkého mokrého sněhu se dokonce propadla střecha domu v Cottle. Už v pondělí nevydržela střecha obytného přívěsu starší ženy v Canvas. Ani jeden z domovů nejde zatím opravit, protože oblasti jsou odříznuté od dodávek elektrického proudu.

"Západní Virginie byla tvrdě zasažena," řekl v úterý guvernér Ray Tomblin. "Právě nyní se soustředím především na zajištění bezpečnosti života, obnovení dodávek energie a infrastruktury. Děláme všechno, co můžeme, abychom pomohli lidem v nouzi," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám