Hlavní obsah

Rusko je odpovědné za smrt a zkázu, prohlásil Biden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident USA Joe Biden ve svém prohlášení uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin si zvolil předem plánovanou válku, která přinese katastrofické ztráty na životech a lidské utrpení. Pouze Rusko je podle Bidena zodpovědné za smrt a zkázu, jaké tento útok přinese, a USA a jejich spojenci odpoví společně a rozhodně.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Americký prezident Joe Biden oznamuje další sankce proti Rusku.

Článek

Podle Bidena je útok ruských sil nevyprovokovaný a neoprávněný. „Modlitby celého světa dnes v noci směřují k ukrajinskému lidu, který trpí kvůli nevyprovokovanému a neospravedlnitelnému útoku ruských sil,“ zdůraznil Biden krátce poté, co Putin oznámil, že dal svolení k vojenské operaci na ukrajinském Donbasu.

Biden doplnil, že vývoj situace sleduje v Bílém domě, bude o něm jednat s lídry skupiny sedmi nejvyspělejších zemí (G7) a ještě dnes veřejnosti oznámí další důsledky, které vojenská akce na Ukrajině bude pro Rusko mít.

„Rovněž budeme spolupracovat s našimi spojenci v NATO, abychom zajistili tvrdou a společnou odpověď, která odrazí jakoukoli agresi proti Alianci,“ uvedl Biden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám