Hlavní obsah

Rodinná kandidatura do Bílého domu. Esem Trumpa je dcera Ivanka

Novinky, drk
Washington

Exprezident Donald Trump se stále nevzdává myšlenky návratu do Bílého domu. Podle agentury Bloomberg plánuje pro volby v roce 2024 ale jednu zásadní změnu. Místo svého viceprezidenta Mikea Pence hodlá jako svého spolukandidáta příště vybrat někoho jiného, zřejmě ženu. Jedno jméno je nasnadě: Ivanka Trumpová.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump a jeho dcera Ivanka by mohli do Bílého domu kandidovat společně

Článek

Svérázný politik věří, že má v Oválné pracovně stále nedokončenou práci. Část republikánů by si sice na příští volby přála mladšího kandidáta, Trump se ale stále cítí ve formě. Ostatně, jak se v průběhu mandátu opakovaně a rád chlubil, je „perfektní fyzický exemplář” a „extrémně mladý”.

Trump byl v době uvedení do funkce historicky nejstarším prezidentem Spojených států, jeho nástupce Joe Biden ho ale překonal. Argument gerontokracie (vláda starých) tak 74letý politik snadno odpálkuje.

Trump spustí vlastní sociální síť

Internet a PC

O tom, že Trump přemítá možnost budoucí kandidatury, média spekulují již od minulých voleb. Agentura Bloomberg ale nedávno přišla s informací, že exprezidentovi poradci si myslí, že by si v takovém případě měl po svůj bok vybrat lepšího a silnějšího spolukandidáta, než byl jeho viceprezident Mike Pence.

Trump vyzval stoupence k očkování. O své další kandidatuře prý rozhodne příští rok

Amerika

Ten totiž v závěru volebního období neprokázal dostatečnou loajalitu poté, co Trump opakovaně nepravdivě tvrdil, že byly volby zmanipulované. Část radikálních příznivců dokonce údajně chtěla Pence vzít jako rukojmí v průběhu takzvaného „útoku” na Kapitol.

Spekulace, nebo předpověď?

Někdejší nejmocnější muž světa tak uvažuje, že by vybral někoho jiného: někoho společensky přijatelnějšího. Podle magazínu Vanity Fair se bude Trump pokoušet „to pro rok 2024 udržet v rodině”. Nabídku by tak mohla obdržet jeho dcera Ivanka.

Teta se rozpovídala – Ivanka je miniDonald

Amerika

Americká média dlouhodobě označují Ivanku za Trumpovo „nejoblíbenější dítě”. Ivanka je navíc považována za úspěšnou podnikatelku a v době Trumpovy administrativy zastávala klíčovou roli vrchní poradkyně.

Donald Trump, 45. prezident USA

Volby USA

Řada knih, které o Trumpovi v posledních letech vznikla, naznačovala, že Ivanka má prezidentské ambice. Donald Trump tuto myšlenku dokonce sám navrhoval na jednom ze svých předvolebních mítincích v srpnu. Viceprezidentství by tak Ivanka mohla využít jako jakýsi odrazový můstek.

Reklama

Výběr článků

Načítám