Hlavní obsah

Řidič cisterny v Minneapolisu vjel ve velké rychlosti do davu demonstrantů

Novinky, mso
Minneapolis

Řidič Bogdan Vechirko se v neděli večer pokusil vjet se svou cisternou do davu demonstrantů na mostě přes řeku Mississippi v americkém Minneapolisu. Nikoho nezranil, lidé se včas rozestoupili, řidiče pak ale vytáhli z auta a napadli. Policie následně Vechirka zadržela. Lidé na mostě protestovali proti násilí na černoších.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič najel s cisternou do demonstrantů v MinneapolisuVideo: MINNESOTA DEPARTMENT OF TRANSPORTATION, Reuters

 
Článek

Muž vjel do demonstrantů ve velké rychlosti, dav ale stihl projíždějícímu autu uhnout. Řidič následně auto z nejasného důvodu zastavil přímo uprostřed shromáždění. Rozzuření protestující jej z vozu vytáhli a fyzicky ho napadli. Policisté poté řidiče zadrželi a odvezli do nemocnice. Místní zdroje uvedly, že zranění muže neohrožují na životě.

Protesty v USA: Tisíce zatčených včetně dcery starosty New Yorku. Požár u Bílého domu

Amerika

„Byli jsme informováni o incidentu, který zahrnuje našeho zaměstnance. Bezpečnost lidí je pro nás prvořadá. Spolupracujeme s policií, více se k situaci zatím nebudeme vyjadřovat,“ uvedla firma Kenan Advantage Group, která Vechirka zaměstnává.

Hromotluk Floyd a policista, který ho zatýkal, byli v minulosti kolegové

Amerika

Podle místní policie se na mostě v dané chvíli vyskytovalo přibližně pět tisíc lidí. Dav demonstroval kvůli smrti Afroameričana George Floyda, který minulé pondělí zemřel poté, co mu bělošský policista Derek Chauvin několik minut klečel na krku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám