Hlavní obsah

Rána, pláč a těla létající vzduchem, líčí svědci tragédii v Milwaukee. Auto vlétlo do tanečnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Waukesha

Když v neděli v americkém městě Waukesha nedaleko Milwaukee vjelo vysokou rychlostí do vánočního průvodu červené SUV, vrazilo i mezi tanečnice v průvodu. Mezi zraněnými jsou členky ženského souboru Milwaukee Dancing Grannies a dívčího uskupení Waukesha Xtreme Dance. Podle neúplných údajů zemřelo pět lidí a přes 40 bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil, jak se SUV vysokou rychlostí vřítilo do davuVideo: Reuters

 
Článek

„Všude byly pompony, boty a horká čokoláda,“ vylíčil člen školní rady města Corey Montiho místo po tragédii.

„Musel jsem jít od jednoho sraženého těla k dalšímu, abych našel svou dceru. Moje žena a dvě dcery byly téměř zasaženy. Má rodina je v bezpečí, ale mnozí ne. Držel jsem v ruce hlavu malé holčičky, krvácela z uší. Držel jsem její matku, když se zhroutila,“ dodal Montiho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Do vánočního průvodu v Milwaukee vjelo autoVideo: Reuters

Videa na sociálních sítí ukazují, jak auto vrazilo do skupiny teenagerek tančících s bílými pompony a santovskými čapkami.

Videa na sociálních sítích také zachytila, jak auto narazilo do taneční skupiny Milwaukee Dancing Grannies, ve které jsou ženy mezi padesáti a sedmdesáti lety.

„Členky skupiny a dobrovolníci byli zasaženi a my čekáme na vyjádření o jejich stavu,“ uvedla skupina na svém facebookovém profilu.

„Bylo to hrozné. Auto kolem nás projelo a my jsme viděli, jak těla létala. Lidé křičeli,“ vypověděla Michele Johnsonová, která byla kousek od místa tragédie.

Do vánočního průvodu v Milwaukee vjelo auto: pět mrtvých, desítky zraněných

Amerika

Katolíci ve městě potvrdili, že bylo zraněno několik věřících a někteří skončili v nemocnici. Arcidiecéze v Milwaukee uvedla, že jedním ze zraněných byl kněz, stejně jako několik věřících a děti z katolické školy ve městě Waukesha.

Foto: John Hart, ČTK/AP

Převrácené židle na Main Street ve města Waukesha, kde se vánočním průvodem prohnalo SUV.

Tragédii popsal listu Milwaukee Journal Sentinel místní politik Angelito Tenorio, který už s rodinou prošel průvodem a vracel se zpátky k Main Street: „Když jsme šli zpátky mezi budovami, viděli jsme SUV crossover, pedál plynu na podlaze, přibližující se plnou rychlostí k trase průvodu. A pak jsme slyšeli velkou ránu a ohlušující pláč a křik od lidí, kteří byli zasaženi vozidlem. A pak jsme viděli lidi utíkající pryč a na zemi tam leželi lidé, kteří vypadali, jako by je srazilo vozidlo. Stalo se to tak rychle.“

Podle svědků jelo auto rychlostí asi 65 km/h, i když někteří uváděli, že až osmdesátkou. Policie se je pokusila zastavit střelbou. Řidiče zadržela. Příčina jeho počínání není jasná.

Foto: John Hart, ČTK/AP

Poničený kočárek na ulici Main Street ve Waukeshi

Reklama

Výběr článků

Načítám