Hlavní obsah

Radil Bushovi v kampani proti homosexuálům. Teď přiznal, že je gay

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý předseda národního shromáždění Republikánské strany a šéf kampaně někdejšího amerického prezidenta George W. Bushe přiznal, že je gay. Ken Mehlman přitom Bushovi pomáhal v jeho tažení proti homosexuálům, jehož důsledkem byly zákony proti registrovanému partnerství v jedenácti federálních státech.

Foto: Profimedia.cz

Ken Mehlman

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Mehlman oznámil, že teď pomáhá získat finanční podporu na podporu sňatků homosexuálů. Své působení u Bushe hájil tím, že si svou sexualitu uvědomoval postupně. „Pro mě to nebyla otázka okamžiku, byl to proces,“ řekl magazínu The Atlantic s tím, že mu vyrovnání se skutečností vlastně trvalo celý život. „Výsledkem je, že jsem šťastnějším a lepším člověkem. Kéž bych to byl udělal už před lety,“ řekl.

O Mehlmanově orientaci se v USA léta spekulovalo. On sám v roce 2006 na otázku New York Daily News odpověděl, že není gay.

Média upozornila, že Mehlman je nejvýše postaveným republikánem, který přiznal svou homosexualitu. Zároveň poznamenala, že pro registrovaná manželství homosexuálů se v poslední době vyjádřila i Bushova žena Laura či manželka neúspěšného prezidentského kandidáta republikánů z posledních voleb Johna McCaina Cindy.

Reklama

Výběr článků

Načítám