Hlavní obsah

Průzkumy favorizují Bidena, šéf Bílého domu jim nevěří

Právo, ČTK, doh

V prezidentských volbách má v listopadu větší šanci demokrat Joe Biden než stávající republikánský šéf Bílého domu Donald Trump, vyplývá z průzkumů.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Joe Biden

Článek

Zatímco Trumpa by nyní volilo 42,1 procenta respondentů, jeho pravděpodobného vyzyvatele by podpořilo 47,4 procenta dotázaných, ukazuje průměr aktuálních průzkumů sestavený webem RealClearPolitics.com. Trump si z toho těžkou hlavu nedělá. „Nevěřím průzkumům. Věřím, že lidé jsou moudří. A nemyslím, že si vyberou nekompetentního člověka,“ vzkázal s odkazem na Bidena.

Šéf Bílého domu, jenž byl kritizován za opožděnou reakci na šíření koronaviru, zároveň vzkázal, že nynější pandemie o výsledku voleb nerozhodne. „Volby jsou referendem o spoustě věcí, které jsme vykonali, i když toto (boj s pandemií) bude jistě jedna z nich. Udělali jsme ale velký kus práce,“ řekl.

Biden, jehož už několik žen obvinilo z obtěžování, zareagoval na nařčení ze strany někdejší zaměstnankyně Senátu Tary Readeové. Ta tvrdí, že ji Biden před 27 lety osahával. „Není to pravda, nikdy se to nestalo,“ ohradil se Biden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám