Hlavní obsah

Při sněhových bouřích v USA zahynulo už 19 lidí

Novinky, aš, Novinky, BBC, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO
Aktualizováno

Sněhové bouře ve střední části USA od oblasti Velkých jezer až po Texas si podle pondělních informací vyžádaly už 19 obětí na životech a dvacet zraněných. Vinou bouří havarovaly stovky řidičů. V Texasu se srazilo v hromadné havárii padesát aut. Situace se nelepší, protože při hranicích s Kanadou stále sněží.

Článek

Podle ranních informací jen v Minnesotě zaznamenali 300 nehod, při nichž přišli o život tři lidé  Další tři lidé zemřeli ve Wyomingu, tři ve Wisconsinu a po jednom v Texasu a Kansasu. I ti se stali obětí autonehod. Během dne počet obětí stoupl 

Největší havárii zaznamenali v neděli v Texasu, kde se srazilo přes padesát aut. Zraněno bylo na 16 lidí, které museli převézt do nemocnice. Dva z nich jsou v kritickém stavu.. „Nejsme si ani jisti, kolik to bylo aut, asi tak čtyřicet osobních a dvacet nákladních,“ řekl v neděli krátce po nehodě na dálnici I-40 seržant police v Amarillu Greg Fisher.

Po hromadných haváriích byly už v sobotu uzavřeny také dálnice I-70 v Kansasu a I-29 v Missouri. Další úseky silnic a dálnic jsou uzavřeny, protože jsou nesjízdné. Mnoho rodin jedoucích na Vánoce za příbuznými, které uvízly ve vánici, přitom není vhodně oblečena do zimy.

Kvůli větru byly zrušeny stovky letů

Viditelnost je velmi špatná, místy doslova nulová, protože silný vítr napadaný sníh zvedá. V Michiganu dosahoval vítr rychlosti skoro 90 kilometrů za hodinu. „Můžete vidět, jak se sníh posouvá stranou,“ uvedl meteorolog Wayne Hepner z Grand Rapids. Nejsilnější je vítr nad Michiganských jezerem, kde dosahoval rychlosti až 150 kilometrů za hodinu. V Chicagu dosahoval v nárazech až 110 kilometrů za hodinu.

Kvůli prudkému větru bylo v neděli zrušeno na 250 letů z chicagského letiště. Vítr ve městě také povalil na 170 dopravních značek a 500 stromů. Bez proudu se v Michiganu muselo obejít 92 000 odběratelů, protože námraza a padající stromy trhaly dráty elektrického vedení. V Illinois bylo bez elektřiny 46 000 domácností a v ve Wisconsinu 11 000.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli sněhu zavřeli školy v Detroitu

Mohutné přívaly sněhu opět postihly o víkendu severovýchod USA. Od Nové Anglie až po oblast velkých jezer napadlo 25 až 40 centimetrů sněhu. Na namrzlých...

Výběr článků

Načítám