Hlavní obsah

Při požáru v Bronxu zahynulo osm dětí a jeden dospělý

Novinky, ČTK, The New York Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Jeden dospělý a osm dětí zahynulo a nejméně šest dalších lidí bylo zraněno při ničivém požáru čtyřpatrové budovy v newyorské čtvrti Bronx. Podle tamních úřadů šlo o požár s nejtragičtějšími důsledky v nedávné historii. Příčina neštěstí je dosud neznámá, uvedl mluvčí hasičů Seth Andrews.

Článek

Svědkové popsali, jak obyvatelé domu, v němž bydlely dvě rodiny, vyhazovali okny domu plného kouře děti, jež byly v bezvědomí, a jak je lidé venku v zimě chytali a snažili se jim poskytnout pomoc a kyslík. Edward Soto, který žije v bytě vedle vyhořelé budovy, popsal, jak se jedna žena a dvě děti snažily dostat z hořícího domu oknem třetího patra. Soto řekl, že jedno dítě chytil, pádu druhého dítěte ale nemohl zabránit.

"Viděla jsem plameny šlehat ze dveří," řekla listu The New York Times pracovnice Armády spásy Simone Simonová. "Bylo to peklo, všude kouř," pověděl další svědek Troy Erwin a spolu s dalšími potvrdil, že z domu bylo vyneseno záchranáři několik dětských těl zabalených do přikrývek.

"Jeden z hasičů nesl chlapce, kterému mohly být tak dva roky, a jenž byl v bezvědomí," řekla Simonová. Zranění byli rozvezeni do dvou nemocnic. Je mezi nimi nejméně pět dětí a jeden dospělý. Jejich zdravotní stav je neznámý, dva z nich ale leží na oddělení pro popáleniny.

Oheň byl nahlášen ve středu v 11 hodin večer místního času. Plameny pohltily celé přízemí a první patro budovy. Hasiči dostali požár pod kontrolu asi po dvou hodinách, jeho příčiny jsou zatím neznámé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám