Hlavní obsah

Právník: Epsteinova přítelkyně Maxwellová je ohrožena. Moc toho ví

Právo, ROŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život Britky Ghislaine Max­wellové (58), kterou americká FBI minulý čtvrtek zatkla pro podezření z podílu na sexuálních zločinech finančníka Jeffreyho Epsteina (66), je v ohrožení. Ve vazbě totiž může spáchat sebevraždu nebo může být i umlčena, jelikož toho ví příliš mnoho.

Foto: The Arctic Circle, Reuters

Ghislaine Maxwellová v roce 2013 na Islandu

Článek

Toto varování vyslovil Spencer Kuvin (50), advokát zastupující některé z Epsteinových obětí. „Nemusí unést strach z toho, co ji čeká, a vezme věci do vlastních rukou, nebo mohou být lidé, kteří se velmi obávají, co řekne,“ sdělil právník britskému listu Daily Mail.

Nemusí unést strach z toho, co ji čeká
právník Maxwellové

Epstein, zatčený za pašování nezletilých dívek, které nutil k sexu, byl loni srpnu nalezen mrtev v cele. Pitva sice připustila, že zlomená jazylka může být výsledkem oběšení, avšak v praxi to bývá častěji následkem škrcení. Spekulace, že sexuálního predátora někdo zabil, tudíž neustaly.

Smyčka se stahuje i kolem Andrewa

Miliardář s nezkrotným sexuálním apetitem si velice dobře rozuměl s početným okruhem politiků, společenských prominentů, právníků a podnikatelů. V jeho telefonním seznamu figuroval i nynější prezident USA Donald Trump (74). Za dobročinnost ho chválil i exprezident Bill Clinton (73).

FBI zatkla bývalou přítelkyni Jeffreyho Epsteina, sháněla pro něj nezletilé oběti

Amerika

Skandál kvůli údajnému využití Epsteinova zprostředkování sexu se rozhořel kolem britského prince Andrewa (60). Toho se američtí vyšetřovatelé zatím marně pokoušejí předvolat jako svědka. Maxwellová, dcera tiskového magnáta Roberta Maxwella, však stála Epsteinovi nejblíž.

Podle jedné žaloby mu přihrávala nezletilé dívky tím, že je nalákala na práci pro něj. Zná celé pozadí, a patrně i jména významných lidí, kteří se chtěli povyrazit a nyní nestojí o to, aby jejich tajemství vyplavala na povrch.

Prince Andrew musí vypovídat před soudem, řekl obhájce žen zneužitých Epsteinem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám