Hlavní obsah

Postřelená kongresmanka se již postavila na nohy

Novinky, rei
Tucson

Zdravotní stav demokratické kongresmanky Gabrielle Giffordsové, kterou v arizonském Tucsonu střelil do hlavy pomatený mladík, se lékařům podařilo natolik stabilizovat, že Giffordsová může být přesunuta do rehabilitačního střediska v Houstonu. Mluvčí nemocnice ve středu potvrdil, že kongresmanka se necelé dva týdny po útoku dokonce postavila na nohy.

Článek

„Není to nic než zázrak, ale také Gabbyna vůle bojovat. Je to dáno její duchovní silou,“ komentovala rychlé uzdravování Stephanie Aaron, představená duchovní komunity, jíž je Giffordsová členkou.

Kongresmanku střelil 8. ledna zblízka do čela 22letý Jared Loughner, jehož svědkové popisují jako pomateného samotáře, jenž čin plánoval. Zaútočil při mítinku, který zastupitelka pořádala před místním obchodem. Zabil šest lidí a třináct zranil.

Lékaři museli Giffordsové odebrat půlku lebky, kterou jí později vrátí zpět. Po dobu rehabilitace bude kongresmanka nosit speciální helmu.

Týden po útoku se probrala a její zázračné uzdravování pokračovalo stejně rychlým tempem. Zkraje týdne americká média uvedla, že poznala svého manžela a prohlíží si přání od lidí. Právě do manželovy blízkosti se má nyní Giffordsová přesunout. Mark Kelly je astronaut NASA, která má v Houstonu středisko.

Reklama

Související články

Postřelené kongresmance se už daří lépe

Stav americké kongresmanky Gabrielle Giffordsové, která byla v sobotu postřelena v arizonském Tucsonu, se zlepšil. Uvedli to v neděli lékaři na tiskové...

Výběr článků

Načítám