Hlavní obsah

Portoriko zasáhlo další silné zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Juan

Portoriko zasáhlo v sobotu další zemětřesení, tentokrát o síle šest stupňů, které způsobilo další materiální škody. Jižní část Portorika se podle agentury AP ocitla znovu bez dodávek elektrické energie, které postihly 5000 odběratelů. Zprávy o zraněných dosud nejsou.

Foto: Carlos Giusti, ČTK/AP

Škola na Portoriku poškozená při zemětřesení

Článek

Otřesy americká geologická služba USGS zaznamenala v 08:54 místního času (13:54 SEČ). Epicentrum se nacházelo v moři asi 13 kilometrů jižně od pobřežní obce Indios, ohnisko zemětřesení pak bylo v poměrně malé hloubce deseti kilometrů. Na stejném místě bylo ohnisko několika zemětřesení, které zasáhly Portoriko během tohoto týdne.

Úterní o síle 6,4 stupně bylo nejsilnější v tomto století. Ve městě Ponce tehdy zahynul jeden člověk a několik dalších utrpělo zranění. V nouzových střediscích dosud zůstává přes 2000 lidí. Tisíce dalších jsou bez elektřiny a vody. Lidé od úterý ze strachu raději spí pod širým nebem.

Portoriko čelí vlně otřesů, nejsilnější měl 6,6 stupně

Amerika

Geofyzik z USGS Rand Baldwin řekl, že otřes o síle šest stupňů i několik nočních předchozích o síle pět stupňů, jsou následné otřesy po předchozím zemětřesení. Největší problémy způsobil poslední otřes v táboře pro evakuované v Peñuelasu, kde lidé utíkali poté, co došlo k sesuvu zeminy

Od Silvestra postihlo Portoriko několik stovek zemětřesení, většina z nich byla ale příliš slabá na to, aby je obyvatelé pocítili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám