Hlavní obsah

Policistka z Minneapolisu je venku na kauci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze zabití druhého stupně byla obviněna americká expolicistka Kim Potterová, která v neděli smrtelně postřelila černocha Daunteho Wrighta. Po zatčení byla propuštěna na kauci sto tisíc dolarů (přes 2,1 milionu Kč).

Foto: AP

Policistka vytáhla místo paralyzéru zbraň.

Článek

Potterové hrozí až 10 let vězení a pokuta ve výši 20 tisíc dolarů, pokud jí prokuratura prokáže, že smrt způsobila nedbalostí při zásahu. Před soudem se měla poprvé objevit ve čtvrtek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Postřelení Daunteho WrightaVideo: AP

Potterová tvrdí, že omylem místo taseru sáhla po pistoli. Ona i její nadřízený už rezignovali. „Veteránka, která je u policie 26 let, pozná rozdíl mezi taserem a střelnou zbraní,“ řekl právník pozůstalých Ben Crump s tím, že šlo o „popravu“.

Smrt černocha u Minneapolisu: policistka omylem tasila pistoli místo paralyzéru

Amerika

Hlídka zastavila Wrighta v neděli kvůli propadlé registraci vozidla, při kontrole zjistila, že je na něj vydán zatykač kvůli nošení zbraně bez povolení a útěku před strážníky. Při potyčce byl mladík postřelen, stihl ujet, ale brzy zraněním podlehl.

Patolog obhajoby: Příčina Floydovy smrti nejasná

Před policejní centrálou na předměstí Brooklyn Center v noci na čtvrtek opět přes zákaz nočního vycházení protestovaly stovky lidí. Někteří z nich znovu házeli na strážce zákona kameny, ti odpovídali zábleskovými granáty.

V Minneapolisu úřady už před incidentem nasadily federální síly kvůli soudu s expolicistou Derekem Chauvinem obviněným z vraždy černocha George Floyda.

Podle obhajoby není možné přesně určit způsob smrti George Floyda

Amerika

Soudní patolog David Fowler předvolaný obhajobou nově řekl, že příčinu smrti nelze určit, neboť Floyd měl problémy se srdcem a požil drogy. Experti povolaní prokuraturou dříve naopak jako jasnou příčinu úmrtí stanovili udušení poté, co Chauvin na Floydovi klečel i několik minut, i když jeho tělo již bylo bezvládné.

Reklama

Výběr článků

Načítám