Hlavní obsah

Policistka z LA dokázala s prostřeleným obličejem zachránit život kolegovi

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Ocenění za mimořádnou statečnost ve službě si vysloužila losangeleská policistka, která dokázala přes vlastní mnohačetná poranění zastavit krvácení postřeleného kolegy, čímž mu zachránila život.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místě střelby

Článek

Jedenatřicetiletá Claudia Apolinarová se zachovala jako chladnokrevná profesionálka přesto, že byla ve sboru nováčkem. Policejní akademii dokončila teprve před rokem. Dříve pracovala v knihovně.

Apolinarová se spolu se svým 24letým kolegou ocitla pod palbou z bezprostřední blízkosti v sobotu večer. Dosud neznámý pachatel začal na dvojici strážců zákona bez varování střílet, když během hlídky zastavili ve městě Compton spadajícím do losangeleské aglomerace.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místě střelby

Apolinarovou útočník několikrát postřelil do horní části těla a do obličeje, přesto dokázala pomocí škrtidla zastavit krvácení zraněného kolegy a přivolat pomoc. Oba policisté jsou nyní ve stabilizovaném stavu v nemocnici.

„Díky bohu to oba zvládnou. Jsou samozřejmě vážně zranění a poznamená je to na celý život, ale jsou ve stabilizovaném stavu. Vděčí za to své vůli přežít, chránit se navzájem a chránit veřejnost,“ cituje britský list The Daily Mail detektiva Brandona Deana, který vede pátrání po pachateli. Na jeho hlavu byla vypsána odměna 100 tisíc dolarů, dalších 75 tisíc přidali dobrovolníci.

Jiný by to vzdal

Detektiv Dean ocenil také to, že policistka Apolinarová celou situaci vyhodnotila nejlépe, jak mohla. Kromě toho, že poskytla pomoc zraněnému kolegovi, se navíc ujistila, že útočník neohrožuje civilisty.

„Byla to extrémní situace. Byla několikrát postřelena do obličeje a do horní části těla. Musela mobilizovat dostatek sil, aby se dostala z auta, z dráhy případné další střelby a ujistila se, že jsou civilisté v okolí v bezpečí. To hodně vypovídá o její kuráži a vnitřní statečnosti,” dodal detektiv Brandon.

Reklama

Výběr článků

Načítám