Hlavní obsah

Policie v St. Louis obvinila manžele, kteří mířili na demonstranty zbraněmi

Novinky, BBC, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis

Z nezákonného použití zbraní obvinila policie v americkém St. Louis manželský pár, který mířil zbraněmi na procházející demonstranty na konci června. Dvojice se obhajuje tím, že se bála o svůj majetek v hodnotě 1,15 milionu dolarů (zhruba 26,7 milionu korun). Manželům hrozí až čtyřletý trest.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Majitelé domu se zbraněmi v ruce mířili do davu demonstrantů Video: Reuters

 
Článek

Činnost manželského páru Marka a Patricie McCloskeyových podle prokurátorky St. Louis Kimberly Gardnerové zvýšila riziko násilí jinak poklidné demonstrace proti rasismu. „Je nelegální mávat zbraněmi výhrůžným způsobem na protestující. Podobné chování je v St. Louis nepřijatelné,“ dodala.

Žádný čas ve vězení nestráví.
Guvernér Missouri Mike Pearson

Obhájce obviněné dvojice Joel Schwartz uvedl, že je jednoznačně přesvědčen, že nedošlo ke spáchání zločinu. Manželé, kteří se oba živí jako právníci, jen bránili svůj pozemek, na což mají právo. Na jeho stranu se přiklonil také guvernér státu Missouri Mike Pearson.

Pár v St. Louis vyšel před dům a namířil do davu demonstrantů zbraně

Amerika

Ten dokonce uvedl, že v případě odsouzení je připraven využít své možnosti a manžele omilostnit. „Žádný čas ve vězení nestráví,“ řekl pro místní rozhlasovou stanici.

Incident, za kterého byla dvojice obviněna, se stal na konci června. Lidé demonstrující proti rasismu procházeli ulicí, ve které manželé bydlí, směrem k domu starostky St. Louis Lydy Krewsonové, kde žádali její rezignaci.

Při pochodu však podle výpovědi manželů vstoupili na soukromou cestu a prorazili bránu s cedulí se zákazem vstupu. Proto dvojice vyšla se zbraněmi před svůj dům. Na záběrech je vidět, jak míří zbraněmi na účastníky demonstrace. Případ si vysloužil značnou pozornost i kvůli tomu, že jej na Twitteru sdílel americký prezident Donald Trump.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám