Hlavní obsah

Policie evakuovala školu v Utahu a zneškodnila bombu

Layton

Téměř 800 dětí a učitelů muselo v pondělí opustit budovu základní školy ve městě Layton v americkém státě Utah. Jeden ze zaměstnanců školy našel na střeše budovy podezřelý předmět připomínající trubkovou bombu. Policie později zjistila, že jde skutečně o výbušné zařízení a zlikvidovala jej. Podle agentury Reuters poté školu prohledali policisté se speciálně vycvičenými psy, další bomby však nenašli.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Článek

Školní údržbář našel bombu ve chvíli, kdy chtěl zkontrolovat stav střechy a provést případné opravy. Než uvědomil ředitele, který zavolal policii, bombu ze střechy sundal. „Proč to udělal a kam ji odnesl, netušíme. Vystavil se nebezpečné situaci,“ řekl mluvčí škol místního regionu Christopher Williams.

V laytonské škole ani v žádné z dalších místních škol nezaznamenali žádné výhrůžky, které by měly spojitost s bombou. Jde o první podobný případ ve městě vzdáleném asi 40 kilometrů severně od Salt Lake City. Pracovníci dalších vzdělávacích zařízení regionu dostali pokyn prohlédnout z preventivních důvodů střechy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám