Hlavní obsah

Pětiletý chlapec zachránil z hořícího domu sedm členů rodiny a psa

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svůj věk neuvěřitelnou dávku odvahy a duchapřítomnosti projevil teprve pětiletý americký chlapec, když z hořícího domu zachránil celou svou rodinu včetně dvouleté sestry a psa. O příběhu malého hrdiny ze státu Georgia v pátek informovala stanice Sky News.

Foto: Bartow County Fire Department

Noah Woods

Článek

„Nevím, odkud se ty plameny vzaly. Popadl jsem Lily a běžel jsem s ní k oknu, vzal i psa a vypadli jsme. To je všechno,“ popsal pětiletý Noah Woods dramatické okamžiky televizi WSB-TV2.

Když chlapec dostal svou sestru do bezpečí, běžel vzbudit strýce ve vedlejším domě a společně spěchali zachránit i rodiče a prarodiče, doplnil mluvčí místních hasičů. Noah utrpěl menší popáleniny, jinak stejně jako zbytek jeho rodiny vyvázl bez zranění.

Je z něj čestný hasič

Místní hasiči ho za hrdinství jmenovali čestným členem svého sboru. „Noahovi můžeme připsat záchranu vlastního života i životů sedmi dalších členů rodiny. V pátek jej šéf hasičského sboru jmenoval čestným členem a ocení za záchranu života. Náš hrdina!“ napsali američtí hasiči na Facebooku.

„Všichni jsme spali. Nebýt Noaha, mohli jsme přijít o život. Takhle jsme se jen trochu nadýchali kouře, ale jsme naživu,“ cituje Sky News dědu malého hrdiny Davida Woodse.

Příčinou požáru byla podle předběžných závěrů vyšetřovatelů závada na elektroinstalaci.

Jiskry ze zářivky podpálily pokoj s dítětem ve Zlíně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám