Hlavní obsah

Paraguayci objevili těla v kontejnerech ze Srbska. Oběti si zřejmě spletly cíl

Paraguayské úřady v pátek oznámily, že v lodním kontejneru s hnojivem, který byl do země vyslán před třemi měsíci ze Srbska, bylo objeveno nejméně pět těl ve vysokém stádiu rozkladu. Domnívají se, že jde o černé pasažéry, kteří se chtěli dostat z jednoho místa na druhé, informuje agentura Reuters.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Kontejner putoval přes Argentinu a v předchozích dnech tohoto týdne dorazil do paraguayského říčního přístavu ležícího na předměstí hlavního města Asunciónu. Těla byla objevena, když manažer společnosti, která si dodaný produkt objednala, kontejner otevřel.

Úřady se domnívají, že těla patří černým pasažérům. „Zatím pracujeme s hypotézou, že se vloupali dovnitř, aby se dostali z jednoho místa na druhé. Evidentně si nespočítali, jak dlouho cesta potrvá, a nepřežili ji,” uvedl státní zástupce Marcelo Saldivar.

Jak připomíná agentura DPA, zatím není jasné, zda byla Paraguay zamýšleným cílem migrantů, nebo zda se chtěli dostat do některé z evropských zemí, ale uvázli v nesprávném kontejneru.

Podle Saldivara byly v kontejneru, v němž se těla nacházela, objeveny zásoby jídla, pytle s oblečením a také větrací otvor. „Všechna těla se rozložila. Jsou to jen vlasy a kosti,” upřesnil. Saldivar také uvedl, že paraguayské úřady budou za účelem identifikace těl kontaktovat srbské instituce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám