Hlavní obsah

Ozbrojenci přepadli nemocnici a oloupili zdravotníky i pacienty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Nemocnici v brazilském městě Rio de Janeiro v pondělí večer přepadla skupina ozbrojených mužů. Pacientům a zdravotníkům pod pohrůžkou sebrali nejrůznější cennosti. Policii unikají, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojenci přepadli v Rio de Janeiru nemocnici a okradli pacienty i zaměstnanceVideo: Reuters

 
Článek

„Nevím, jak to povědět. Už ani nemocní nejsou v bezpečí,“ řekla Judite Alvesová, která si na druhý den do nemocnice v severní části města přišla pro výsledky testů.

„Pět nebo šest podezřelých dorazilo do nemocnice a předstíralo, že potřebují pomoc. Proto je nezastavil strážce. Dva z nich byli ozbrojeni a dva nebo tři zbylí brali lidem cennosti, například mobilní telefony,“ popsal zástupce policejního velitele Jorge Zahra. Skupina tímto způsobem oloupila 22 lidí, strážci u vchodu vzali také jeho zbraň.

Incident zachytily bezpečnostní kamery. Lupiči přijeli k nemocnici v autě a z parkoviště si to namířili rovnou k příjmu, přičemž se tvářili, že jeden z nich potřebuje pomoc lékaře. Hned od dveří ale mířili na personál pistolemi. Nikdo ale zraněn nebyl.

Lupiči záhy z místa odjeli. Policie po nich stále pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám